MAKEUP PÅ SALONG –

Fördjupningskurs i 3 steg

En kurs med praktiskt arbete under ledning av Maria Oldenstedt. Med flera års erfarenhet från både fotograferingar, reklamfilmer och salongsarbete har hon med den perfekta makeupen. Våra kunder är lika olika som deras önskemål, utgångslägen och trenderna som passerar. Att leverera en felfri makeup till kund kan vara både utmanande och lärorikt.

Den här kursen i 3 steg är speciellt framtagen för dig som jobbar på salong som t.ex. frisör eller hudterapeut. Vi kommer att ta dig igenom de olika stegen för att lägga den perfekta makeupen utifrån kundens förutsättningar och önskemål. Att vara makeup artist handlar inte bara om att lägga en tekniskt perfekt eyeliner utan också om att leva upp till kundens förväntningar. Vi kommer tillsammans att jobba med alla nycklarna för att skapa den utlimata looken som dessutom håller hela kvällen.

Steg 1:
Konsultationsteknik och grunderna för makeup

”Det är lika viktigt att kunna grunderna inom makeup som att veta den senaste trenden. Vi kommer därför gå igenom alltifrån hur du gör den ultimata konsultationen till en snabb hudanalys och vidare mot korrigering och utformning av rätt makeup.

Att lägga makeup på salong kräver både att du snabbt lär känna din kund, samt tar reda på vilka hinder och problem du kan behöva lösa för att möta kundens önskemål. Att sen matcha detta mot ålder, stil och personlighet kan vara en utmaning. Du behöver även arbeta effektivt med fokus på lång hållbarhet med rätt makeup teknik – och produkter. Utöver allt ovan ska du leverera en hög nivå av service och proffesionellt bemötande. Alltifrån hur du dukar upp din makeup station till hur du arbetar med hygien och ergonomi. Alla dessa komponenter är avgörande för kundens upplevelse och viktiga, precis som slutresultatet.

Målgrupp:

Denna kurs riktar sig till dig som är frisör, stylist, hudterapeut eller makeup artist.

Målsättning:

Du som deltagare ska känna dig uppdaterad med de senaste trenderna samt inspirerad till att prova nya sätt att arbeta på. Vi vill öka din självkänsla och trygghet när du applicerar makeup på andra. Samt hjälpa dig att ge dig själv de bästa förutsättningarna för att alltid få nöjda kunder.

Vad behöver du ha med dig?

Makeup och penslar. Samma kit som du skulle använt på salongen.

Förkunskaper:

Det bör finnas en viss vana att lägga makeup på andra. Vi har möjlighet att individanpassa lite under kursens gång så att alla deltagare får ut maximalt av kursen.

Innehåll:

Trendanalys, produktkunskap, materiallära,kundbemötande, konsultation, applicerings- tekniker samt tips och trix.


Steg 2:
Appliceringstekniker och produktkunskap

Vad krävs egentligen för att göra en perfekt sotning eller en skarp läpplinje? Hur skapar vi ett naturligt glow för foto som håller en hel kväll? Vad är det för trender just nu när det kommer till festmakeup? Det här är en fördjupning av steg 1, där vi tar grunderna till en annan nivå.

I steg 2 jobbar vi vidare med konsultationerna, analyserna och lägger till mer avancerade tekniker. Vi fokuserar mycket på symmetri och förmågan att skulptera och plocka fram ansiktsdragen. Vi jobbar med basen och olika nivåer av glow för olika åldrar. Därefter kommer vi gå igenom tips för att kunna göra ert arbete snabbare och smidigare. Tex hur du gör skarpa linjer och snabba sotningar.

Därefter går vi igenom olika typer av lite kraftigare makeuper, utan att falla i fällan av att det finns ”filter” ute i verkliga världen. Det är viktigt att kunna göra en naturlig men täckande makeup utan att skrämma bort de kunder som är mer försiktiga. Att anpas mängden och välja rätt produkter till hudtyp, ålder och stil.

Målgrupp:

Denna kurs riktar sig till dig som är frisör,stylist, hudterapeut eller makeup artist.

Målsättning:

Vi vill öka din självkänsla och trygghet när du applicerar makeup på andra. Det kommer finnas möjlighet att prova nya produkter och testa dina egna gränser inom makeup.

Vad behöver du ha med dig:

Makeup och penslar. Samma kit om du skulle använt på salongen.

Förkunskaper:

Du måste gå ”Makeup på salong – Steg 1” för att kunna få ut maximalt av denna kurs då vi jobbar med vissa moment som vi går igenom under det första steget.

Innehåll:

Trendanalys, produktkunskap, materiallära,kundbemötande, konsultation, appliceringsekniker samt tips och trix.


Steg 3:
Glitter, fransar och kraftfull makeup för fest

Hur gör man en kraftfull makeup som ändå ser naturlig ut och inte känns eller ser ut som en mask. Vad är vikitgt att tänka på vid åldrad hy? Hur kan du anpassa produkter och tekniker på bästa sätt, så att makeupen både känns modern och har lång hållbarhet? Vilka olika knep finns det för att få in glitter och metallicnyanser i en makeup på ett smakfullt sätt?

Repetion är en av nycklarna för att kunna utveckla sina kunskaper. Därför kombinerar vi det med att lägga till ytterligare ett par nya tekniker som ni kan både inspireras av och göra till era egna.

Att behärska hela spektrat inom makeup är viktigt,då du aldrig vet vad kunden är ute efter. Det är en trygghet att kunna gå från en naturlig makeup till en kraftfull festmakeup utan att behöva tveka på verktyg, produkter eller teknik.

I det 3:e och sista steget tar vi oss an en riktigt kraftfull makeup som vi bygger på i flera lager.

Målgrupp:

Denna kurs riktar sig till dig som är frisör, stylist, hudterapeut eller makeup artist.

Målsättning:

Du som deltagare ska känna dig tryggare när du appliucerar kraftfullare makeup oavsett kundens ålder, stil eller hudtyp. Du kan även få individuell coachning i hur du utvecklar och förbättrar dina egna tekniker.

Vad behöver du ha med dig:

Makeup, penslar, lösfransar och glitter. Samma kit som du skulle använt på salongen. Det kommer finnas extra glitter och fransar att tillgå.

Förkunskaper:

Du behöver gå ”Makeup på salong – Steg 1&2” för att kunna få ut maximalt av denna kurs då vi jobbar med vissa moment som vi går igenom under föregående steg.

Innehåll:

Trendanalys, produktkunskap, materiallära,appliceringstekniker samt tips och trix.


MAKEUP PÅ SALONG – Prislista

3- dagars kurs ”Makeup på Salong” 5995:-
Endast Steg 1 ”Makeup på salong” 1995:-

Kurs datum

Våren 2019:
27-29 Mars
22-24 April

Hösten 2019:
23-25 Sept

Vill du endast gå Steg 1 så är det första datumet på varje period som gäller.
Exklusiv kurs, max 10 platser. Vid erlagd bokningsavgift på 20% är kursen
bokad, om betalning ej fullföljs kan din plats gå till någon annan.
Anmälan är bindande. Avbokning sker senast 14 dagar före kurstart.
Vid senare avbokning debiteras hela kursbeloppet.


För frågor eller bokningar kontakta maria@oldenstedtco.se